Recent content by Mark Connolly

Help Support SportTrac.org:

  1. Mark Connolly

    Bulkhead electrical connector

    Hey Man, how did you make out with the connector? I still havent replaced mine yet. I been getting weeka and months outta just wiping the excess fluid outta the connector. Going to do it soon.
  2. Mark Connolly

    Starter Just Went 2010 STA

    Its an AWD Thanks Todd.
  3. Mark Connolly

    Starter Just Went 2010 STA

    Well i replaced the starter. Wasn’t to bad. Taking off then passenger wheel helped alot. Also if I had a side air ratchet would of made things much, much quicker and easier. 2 hours start to finish. I used a 13mm for the main bolts. Sprayed a little w-d 40 on them before i started. Starter was...
  4. Mark Connolly

    Starter Just Went 2010 STA

    During the week I felt the start ups were getting weaker. Low and behold the starter went today. I could see the braided copper wire on the starter has disintigrated and would spark a little when attempting to start. A tried to wiggle it, poke it hit the starter to get it home. No buen. Bought a...
  5. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Another follow up. I have not had a problem until last week since i cleaned the tranny fluid from the connector. I again opened the connection again, wiped the components, this time i hit the connector with compressed air. Holding steady now. ( i will have tonyake care of this connector asap)( i...
  6. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    A quick follow up, i disconnected the wires going to my tranny and sure enough it was wet inside there. I used a rag to dryboff thr connector being carful not to touch the pins ( electrostatic ) i put it back and havent thrown a code in many weeks now. I will replace thr bulkhead connector next...
  7. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Thanks Todd. I going to talk eith my mechanic about it today. drop the pan Unlock connector Disconnect both ends of connector Install new connector and o rings , filter? Close her up Fill er up. go for another 100,000 👍
  8. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Ahh, so the bronken part is the receiver in the transmission, not the plug from the “engine” wires. Got it. I had it up on my friends lift months ago and I wiggled the wires going into the trans and it didnt do thr ptoblem for like 6 months.. i am 99 percent confident this is the problem. Thanks...
  9. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Thanks a million, yes I think this connector is faulty for sure. I will give it a try. So do i splice in a new connector?
  10. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    So the tranny connector was faulty and you had to replace it? What does that entail? I think the pan has ton-be dropped because the connector is locked in and the access is from the inside to release it? Do they splice in a new one? Can i unplug it and clean it up? Beleive it or not I have been...
  11. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Was this a front or rear wheel hub? Just curious
  12. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Tried that thanks ng
  13. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Wow I wonder if its that easy. Funny enough I have already changed 3 of 4 wheel bearings on this rig. I wonder if it could be that last one that giving the bother. Thanks I will have it changed out and see what happen
  14. Mark Connolly

    2010 STA 8cy

    Hi everyone. My STA is acting strange lol. So what happens is i will be driving around and everything is going fine and then my car will go into “limp” mode. My check engine light comes on and the wrench comes up and sometimes the anti slip light comes on as well. I can drive the car fine but...
Top