2005 12V Bed Outlet doesn't work?

Help Support SportTrac.org:

Kirk Rich

Member
Joined
Sep 21, 2007
Messages
81
Reaction score
27
Location
Tulsa, OK
My 12v outlet in the bed has never worked on my 2005 XLT, but I've never really needed it. I'm trying to troubleshoot it today and get it working.
Fuses are all good. Fuse 15 says Rear Power point 20A, fuse 4 says Power Point 20A. Is it on another fuse circuit?

I removed the whole square outlet assembly, and the wiring is good behind it. Pulled the plug and tested voltage with key on/engine on, nothing.

Any ideas?
 

Larry Holmes

Member
Joined
Sep 1, 2016
Messages
33
Reaction score
16
Location
SAN ANTONIO, TX
All my 12V outlets went out several years ago, the bed and 2 interior. Ford said it couldn’t be fixed without unwrapping wire bundles so I had them wire them all hot to battery.
 
Joined
May 12, 2021
Messages
39
Reaction score
14
Location
Utah/Oregon
Shoot I had to replace this fuse not too long ago and I’ve forgotten which one it was! I blew it as I was adding lights in the bed with a switch mounted by the 12v.

I remember thinking it was the fuse box between the steering wheel and where the door closes, but it ended up being the main fuse box under the hood north of the battery. Once I took the cover off the box it was obvious which fuse blew out.
 
Joined
Jul 10, 2021
Messages
61
Reaction score
16
Location
Peterborough, Ontario
I have a similar issue with my 12v bed plug. I installed some bed lights and a light up tailgate oval and then discovered that my bed plug is only reading about 3 volts. Any ideas guys? Thanks
 
Top